Discussion Forums - eBook readers eBook readers

Topic: I'm having trouble with Calibre...

Club rule - Please, if you cannot be courteous and respectful, do not post in this forum.
  Unlock Forum posting with Annual Membership.
Subject: I'm having trouble with Calibre...
Date Posted: 2/16/2011 11:43 AM ET
Member Since: 12/8/2005
Posts: 927
Back To Top

Where the button for send to device was....I now have a heart........can't find the SEND button anywhere. The heart is for donations...and no I haven't done that.

 

Date Posted: 2/16/2011 2:12 PM ET
Member Since: 10/22/2009
Posts: 1,452
Back To Top

Denise--

The send to device button will only show up if you have your reader plugged in.  If it is plugged in and you still don't see the button, I'd try rebooting your computer.

 

Date Posted: 2/16/2011 3:06 PM ET
Member Since: 12/8/2005
Posts: 927
Back To Top

I've tried with both ereaders and I still have no button...  :(

Date Posted: 2/17/2011 1:31 AM ET
Member Since: 10/22/2009
Posts: 1,452
Back To Top

What kind of readers do you have?  Do other programs on your reader recognize them?  I've never had a problem with Calibre seeing my nook or my Sony.

You might check the calibre forum at mobileread .

Good luck!  I hope you get this sorted out soon!!

Date Posted: 2/17/2011 10:15 AM ET
Member Since: 8/18/2005
Posts: 7,977
Back To Top

Try re-booting your computer. If that doesn't work, try plugging them into differenty USB hubs.

Your computer has to recognise the hardward as existing before Calibre can see them. Sometimes a reboot and/or using different plug-ins work.

Also, make sure your devices are charged. If they're down low on charge they may not register with your computer.

Also, do you have the latest Calibre installed?



Last Edited on: 2/17/11 12:05 PM ET - Total times edited: 1