Discussion Forums - Questions about PaperBackSwap Questions about PaperBackSwap

Topic: Can't we print wrappers with one click instead of six?

Club rule - Please, if you cannot be courteous and respectful, do not post in this forum.
  Unlock Forum posting with Annual Membership.
Subject: Can't we print wrappers with one click instead of six?
Date Posted: 8/23/2008 10:34 AM ET
Member Since: 8/29/2007
Posts: 78
Back To Top

Wouldn't it be great if we could print wrappers with one click?  Choose a "Print Wrapper With Current Settings" button, and it comes out from the printer. 

I haven't found a way to do it in fewer than six clicks.  Am I missing something?

It currently takes me

1. Click the Print Wrapper button

2. Click the Print Wrapper Now button

3. Click the Save button for saving to PDF file

4. Click button to Open the saved PDF file

5. Click toolbar button to print the PDF file

6. Click OK on the print dialog

(Note that I also have to delete the downloaded PDF file, which takes more clicks)

Date Posted: 8/23/2008 10:46 AM ET
Member Since: 7/3/2008
Posts: 284
Back To Top

To save time, don't click Save to save the PDF, just click Open.  It opens in a new page, you then print and close it - it doesn't get saved to your computer.  This is what I do.

 

Michelle

PS - wish I had that many credits!! ;-)

Date Posted: 8/23/2008 10:51 AM ET
Member Since: 8/23/2007
Posts: 26,510
Back To Top

I don't do all that saving stuff.  I just click print now and then open in manually.

Date Posted: 8/23/2008 1:22 PM ET
Member Since: 9/13/2007
Posts: 2,520
Back To Top

I just printed one out and I guess it takes me around 6 clicks to print one as well. I've never really noticed. Perhaps it takes longer on your computer, but even with all the clicking it still only takes me a matter of seconds to have the document up and printing.

Date Posted: 8/24/2008 8:01 AM ET
Member Since: 8/16/2005
Posts: 253
Back To Top

I click on Print Wrapper and the download page comes up.  I click here to manually download it since my Norton does not allow popups.  My PDF automatically opens it (I do not save the files) and I click print from the toolbar.  Then I click ok from the dialogue box.  Then I have to click X to close the PDF window.  So, it takes me 5 clicks.  I JUST said to my husband on Friday when I was printing out a label:  "I WISH THERE WERE A WAY TO PRINT WITH ONE CLICK!"  So, I am completely with you on this!



Last Edited on: 8/24/08 8:01 AM ET - Total times edited: 1
Date Posted: 8/24/2008 8:04 AM ET
Member Since: 5/14/2007
Posts: 881
Back To Top

If we could print with one click folks would screw up and print stuff they weren't ready to print...or pay twice for a reprint because they forgot to change the settings blah, blah, blah.

Think of it as a fail safe.

Date Posted: 8/24/2008 1:02 PM ET
Member Since: 8/29/2007
Posts: 78
Back To Top

Do you know that there was substantial resistance to One Click Ordering from Amazon?  The CEO had to insist before anyone would implement it.

Anyway, I've got it down to three clicks:

1. Click "Cannot get the wrapper to print"

2. Click "click here to try the backup wrapper"

3. Click OK

Date Posted: 8/24/2008 3:31 PM ET
Member Since: 8/23/2007
Posts: 26,510
Back To Top

You don't have to pay again if you reprint a wrapper after using the printed postage. You won't be able to adjust the postage amount or the date.  But you don't have to pay again either.